miércoles, 25 de marzo de 2009

Vida en altres mons

Des de sempre, l’èsser humà ha intentat buscar evidència de vida fora de la Terra; per fer-ho ha desenvolupat noves tecnologies que li permitiren estar més prop de les estreles. Tot i els esforços ficats en aquesta gairebé impossible empresa no s’ha pogut mai arribar ni tan solament a cap evidència de que poguera haver-hi habitants a altres planetes.
Tanmateix, sembla evident que amb el gran que és l’univers, seria molt egocèntric pensar que el nostre planeta és l’únic que ha desenvolupat vida; un altre tema és si èixa vida és intel·ligent o no (de fet, hi han estudis que afirmen que la vida aquí ho és). En tot cas, l’argument que fa probabilíssim que hi haja vida a altres punts de l’espai, és el mateix en el que ens podem recolzar per afirmar que mai tindrem contacte amb civilitzacions extraterrestres; ja que fins i tot si forem capaços de viatjar a la velocitat de la llum, necessitariem moltíssims anys per arribar a confins als que amb tota seguretat s’han donat les condicions necessàries per la vida.
Per supost, tot aixó que estic afirmant no ho puc demostrar i seria estúpid per la meua part donar per vàlid el que no és més que un punt de vista; en tot cas, el que sí que puc afirmar és que vida en altres mons sí que hi ha. Formularé una pregunta; viu una formiga en el mateix mòn que nosaltres? Òbviament sí que viu al mateix planeta; peró amb tota seguretat, no al mateix món; aixó passa també amb altres tantes espècies amb les que compartim la Terra. El cas és que possiblement, la grandària relativa que té el globus terraqui amb respecte d’espècies microscòpiques podria ser equiparable amb la que té l’univers respecte a nosaltres. Per el que a la nostra percepció respecta, aquest és infinit.
És possible un contacte entre les formigues i nosaltres? Des del nostre punt de vista, no soles és possible, sinó que és un fet; peró, i des del seu punt de vista? Encara que estiguen en contacte amb nosaltres, probablement mai no ho sabran. Per eixa regla de tres, quí ens asegura que no som més que formigues vivint en un món d’èssers més poderosos que no som capaços de percebre? Podria ser això el que els científics anomenen altres dimensions?
Un dels científics més respectats de la història de la humanitat, Albert Einstein demostrà que tot és relatiu, aquest tema no té per qué estar fora de la seua teoria. I per tant, tot el que es fà per investigar el cosmos podria no ser més que una comunitat de formigues tractant d’eixir del jardí on han viscut des del principi dels temps.

No hay comentarios:

Publicar un comentario